40LUX/

NIEUWS

 

 

 

 

 

 

Nieuwe producten, projecten, deelname aan beurzen en 40LUX merken in de media.

Oktober 2023

Stilnovo Goletta

Voor in ons kantoor hebben we gekozen voor een set-up van 16 Goletta armaturen, deze wand/plafond armaturen zijn in 1969 ontworpen door Studio Nizzoli Associati. Pop-Art wordt niet beter dan dit!

September 2023

Kantoor in België

Voor dit nog lopende project is door de adviseur gekozen voor producten uit de iLed Professional catalogus van Linea Light Group.

Producten; Tour_Slim (ringen), Rollip35_MP (lichtlijnen).

Juni 2023

The Lobby

Enthousiaste lichtontwerpers hebben we het liefste! Zeker als ze tijdens de test al foto’s sturen… Voor het Rotterdamse The Lobby project hebben de lichtontwerpers van BeersNielsen de nieuwste Blade armaturen van Linea Light’s iLed serie toegepast. Orma_IB kan verzonken up of down gericht ingebouwd worden, hierdoor gaat alle aandacht uit naar de architectuur.

Architect; Kaan Architecten

Lichtontwerp: BeersNielsen Rotterdam

Foto: Sjoerd van Beers

Juni 2023

Nieuw kantoor!

Met de nieuwe 40LUX showroom en kantoorruimte in het Eindhovense Klokgebouw op Strijp-S gaat een lang gekoesterde droom in vervulling. Een inspirerende ruimte waar we naast prettig werken ook klanten en opdrachtgevers kunnen ontvangen. De ruimte is uitermate geschikt voor demonstraties, trainingen en netwerk events. Op afspraak ben je van harte welkom!

April 2023

Euroluce Milaan

Milaan tijdens de Design Week was fantastisch! Alle grote merken tonen in 4 hallen hun nieuwste modellen, en Linea Light pakte groots uit met de introductie van een serie nieuwe Stilnovo modellen. Verstopt in de prachtige façade van de stand 2200K in en opbouw modellen uit de professionele Xenia en Orma serie.

Januari 2023

Introductie Linea Light D-Wave

Met het gepatenteerde 3D outdoor profiel D-Wave komt iLed (Linea Light Group) met een uniek hulpstuk voor tuin en landschap architecten. Het flexibele profiel is uit te rusten met led-flex lijnen en kan op originele wijze borders en routes begrenzen. D-Wave is van gerecyclede materialen gemaakt en is overschilderbaar.

Diomede Bella

December 2022

Nieuw merk Diomede

Met Diomede heeft 40LUX er een fantastisch nieuw outdoor merk bij. Het oplaadbare Bella model past ook goed in minimalistische design interieurs. De verfijnde Italiaanse armaturen komen voort uit het team achter Ares.

December 2022

Studio Lloyd Industrials Rotterdam

Aan de Rotterdamse Vijverhofstraat is een nieuwe Lichtstudio geopend. Deze minimalistisch vormgegeven verlichting winkel heeft naast de zelfgemaakte Lloyd Industrial modellen enkel focus op Stilnovo en Anvia armaturen.

Oktober 2022

Stilnovo in de internationale pers

Marie Claire Maison kiest als verlichting highlights de Stilnovo heruitgaven van Minibox en Gravitá voor haar oktober editie.

Oktober 2022

Cover en artikel in [inst]ALLICHT

In de oktober editie van hét vakblad voor verlichting in de Benelux is niet alleen een pagina gewijd aan Skin en Tour_Slim, maar staan we ook op de cover met het Parkhotel Egerner Höfe project van Joerg Krewinkel van Lichtkompetenz uit Zwitserland.

2-6 oktober 2022

Light+Building 2022

Tijdens Light+Building 2022 was Linea Light Group goed zichtbaar in hal 3.1. Veel nieuwe producten als D-Wave, Skin, Tour_Slim en veel andere innovaties werden hier dagelijks aan duizenden professionals uit de licht industrie getoond.

1 september 2022

Van Dantzig huis Gerrit Rietveld

Spot On Lichtontwerp uit Amsterdam heeft voor de nieuwe eigenaar van het Van Dantzig huis het nieuwe lichtontwerp verzorgt. Het duidelijk zichtbare frame aan de buitenzijde van deze door Gerrit Rietveld in 1960 ontworpen villa is uitgelicht met projector en blade spots van Linea Light.

Lichtontwerp en fotografie; Paolo van Cuijck / Spot On Lichtontwerp

Dealer; Grease Lighting Maastricht

1 juni 2022

Catharinakerk Eindhoven

Na vele jaren zijn de behuizingen van de archeologische opgravingen onder de Catharinakerk, tegen het Eindhovense uitgaansgebied gerestaureerd. De lineaire lichtprofielen zijn vervangen voor efficiënte armaturen van Linea Light.

Lichtontwerp en dealer; Maas&Hagoort

Fotografie; Laurens Mulkens

1 maart 2022

Apotheek Nijmegen

De Nijmeegse lichtontwerper en tevens eigenaar van interieurwinkel Dejavu zorgde voor het lichtontwerp van deze lokale Apotheek. Naast de standaard algemene verlichting zijn ook speciale armaturen met ECL diodes van Linea Light gebruikt, deze zorgen dat bacteriën en virussen sterk geremd worden in hun groei.

Lichtontwerp en fotografie; Richard Croes

Dealer; Dejavu

1 December 2021

Cupra City Garage Rotterdam

In samenwerking met PON retail, Linea Light Group, het gespecialiseerde Spaanse event-bureau Dicom, PGA en Mohr Music is deze fantastische invulling gegeven aan de voormalige Baja Beachclub aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam. Een mix van spotlights aan trussen, professionele verlichting van Linea Light en Marset design armaturen maken samen met het rauwe en stedelijke interieur het een spannend geheel, en zeker geen doorsnee garage.

Lichtontwerp; Ruben Melenchon (Linea Light Spanje)

Dealers; PGA / Mohr Music

Design; Dicom Events (Spanje)

1 oktober 2021

Stilnovo "Original for the Originals"

Met de campagne van Stilnovo worden in meerdere humoristische video’s de nieuwste heruitgaven onder de aandacht gebracht.

Stilnovo Video

1 Augustus 2021

Park NRE Eindhoven

De architect en ontwikkelaar van dit fraaie nieuwbouwproject tegen het centrum van Eindhoven was op zoek naar TL-lichtlijnen, “zoals vroeger in fabrieken”. In samenspraak met installateur De Wit B.V. uit Drunen is gekozen voor Linea Light Group producten. Trail lichtlijnen voor de kantoortuinen en High-Wire voor de parkeerruimte. Verwachte oplevering 1 augustus 2021.

MWPO - Park NRE

29 juni 2021

Filotto in de pers

Hét vakblad voor de Nederlandse en Belgische verlichting markt [Inst]Allicht besteedt in haar juli uitgave met een volle pagina aandacht aan Filotto.

25 februari 2020

Linea Light Group

Ink systeem wint 2020 IF Award

Linea Light’s prijswinnende modulaire verlichting lijn Ink bestaat uit een gevarieerde serie van armaturen die individueel of in serie geïnstalleerd kunnen worden. Direct tegen de muur of aan de kabel, hiermee een hangend systeem creërend. Het gemak waarmee de armaturen verwisseld of verplaatst kunnen worden is het grote voordeel van het Ink systeem.

1 - 2 september 2019

deelname aan de ShowUp-expo

40LUX is erg trots op onze deelname aan de ShowUp-expo van dit jaar in Haarlemmermeer. Voor het eerst zullen we onszelf en enkele van de merken die we vertegenwoordigen aan het Nederlandse en Belgische publiek voorstellen.

Anvia
De originele ontwerpen uit het midden van de eeuw zijn erg gewild. We zullen onder andere een nieuw model uit het portfolio presenteren.

Hommage-Department
Zal naast hun huidige succesvolle reeks hanglampen een nieuwe modulaire tafellamp en ophangsysteem presenteren.
Tevens kunt u de #Flowers-hanglamp vinden in de pop-upwinkel van ShowUp.

Woodspeaker
Deze akoestische smartphoneluidspreker wordt op ShowUp voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Naast de handgemaakte eiken versie zullen we een nieuw model presenteren.

U vindt 40LUX verlichting agentschap in Hal 2, stand H441
Datum: 1 en 2 september 2019
https://www.showup.nl

29 augustus 2019

Walther Apparel for Men

Winkelverlichting

Voor de nieuwe herenmode zaak Walther Apparel for Men aan de Bergstraat in het centrum van Eindhoven heeft 40LUX het verlichting advies verzorgt. Gekozen is voor Nordic rails en Aries 3-fase spots van het Deense merk E3Light. De winkel heeft hierdoor de gewenste warme en uitnodigende uitstraling gekregen.

Website Walther Apparel for Men